måndag 15 juli 2013

Two Birds - Matter of the heart

Efter att ha varit och tågluffat i Rumänien, Balkan och Tyskland i tre veckor är det väldigt kul att komma hem och få nyheten att Two Birds, vars debutalbum jag mixat och bitvis var någon slags co-producer på, har glidit upp på svenska Itunes top 10-lista med första singeln 'matter of the heart'!

Emanuel och Ellen fick med sig lite mickar och preamps samt lathund i m/s- och blumlein-mickning från studio tomrummet och spelade in grunder till större delen av albumet i ett slags vardagsrum/bibliotek/gillestuga och sedan gjorde jag ett stråkarr och mixade låten i studion. Mirjam Simonsson och Joel Göranson står för fina stråkinsatser!

Mixningen är gjord ITB, men alla centrala spår har gått omvägen via TLA tubetrackers finfina eq. Mastringen är gjord av Dragan Tanaskovic på Bohus Sound. En underbar tekniker som inte hoppat på loudness war-tåget utan vågar sig på old school mastering med i princip bara parallellkompression och passiv eq.

Ta en titt på den fantastiska varma videon och köp gärna låten på Itunes! Two Birds låt var den enda självständiga produktionen på topp 10, allt annat var emi, universal, sony och andra drakar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar